Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörlüğü üniversite-turizm iş birliği çerçevesinde NEVÜ ile sektör temsilcileri arasında, Üniversitenin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma konusu kapsamındaki Doğal ve Kültürel Miras ile Destinasyon gelişimi için eğitim, araştırma ve yenilik, bölgesel kalkınma alanlarında yapılacak proje ve faaliyetler konusunda iş birliği protokollerine imza attı.
NEVÜ Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine; NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, NEVÜ Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Cansız, NEVÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şule Aydın, NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Dr. Emine Zehra Turan, TÜRSAB Kapadokya Bölge Temsil Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeci, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Teyfik Ölmez, Kapadokya Aşçılar Derneği (KAPAŞDER) Başkanı Mehmet Nergiz ve Nevşehir Turizm Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Ali Dede Coşkuner katıldı.
Hazırlanan protokolleri katılımcılar ile birlikte imzalayarak üniversite ve sektör için hayırlı olmasını dileyen NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin “Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programı'nda "Doğal ve Kültürel Miras Turizmi" alanına dahil edilen üniversite olarak üniversite-sektör iş birliği kapsamında Kapadokya Bölgesi’nde sürdürülebilir doğal ve kültürel miras turizminin gelişimine katkı sağlayacak araştırma ve geliştirme (Ar-Ge), yenilik, eğitim ve danışmanlık alanlarında geliştirilecek proje ve faaliyetlere başladık. Bu bağlamda da Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, İlçe ve Belde Belediyeleri, Kapadokya Alan Başkanlığı, Ahiler Kalkınma Ajansı, Müzeler ve ilgili sektör temsilcileriyle yakın iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Diğer taraftan Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı (YÖKAK) tarafından da üniversitemizin Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Lisans Programları, turizm alanında yetkilendirilen Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından da ‘Tam Akreditasyon’ ile akredite edildi. Böylelikle Turizm İşletmeciliği ile Turizm Rehberliği programlarımızla Türkiye’de ilk akredite olmuş fakülteler arasında yerimizi alırken, Türkiye’nin tek Turizm Araştırma Enstitüsüne de sahip üniversite olarak Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksek Okulumuz ile de turizmde eğitim, danışmanlık, araştırma ve geliştirme alanlarında önemli çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz.
Sahip olduğumuz tüm imkanlarla turizm sektörü ve diğer istihdam alanlarıyla birlikte bölgede belirlenen hedeflere ulaşılması için yürütülen her türlü projeye de destek olduk ve bundan sonrada desteklerimiz artarak devam edecek. Bu kapsamda üniversitemizde turizm alanında eğitim gören öğrencilerimizin mesleki ve eğitsel gelişimlerine, staj ve istihdam imkanlarını geliştirmek amacıyla turizm alanında sektör temsilcilerimizle bir araya gelerek kendileriyle görüşmeler gerçekleştirdik. Yılın her dönemi dünyanın farklı yerlerinden gelen milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bölgemizde, sektör temsilcileri ve konunun uzmanı akademisyenlerimizle bir araya gelip sunulan hizmetin niteliği ve niceliğinin artırılması ve Kapadokya’nın turizm alanında daha iyi noktalara gelmesini sağlayacak ortak çalışma ve projeleri belirleyerek bunları protokol çerçevesinde imza altına aldık.
Ben bu vesileyle iş birliği protokollerinin üniversitemiz ve turizm sektörü açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederken, emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İş birliği protokollerine imza atan sektör temsilcileri de Rektör Aktekin ve yönetimine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ederek, protokollerin hayırlı olmasını temennisinde bulundular.
- NEVÜ Kapadokya Mirası Tarihi ve Kültürel Bellek Dergisi’nin “Kapadokya Evleri” Temalı Üçüncü Sayısı Yayımlandı
- NEVÜ ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ Alanında 4 Projeyi Daha Hayata Geçiriyor
- NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü İşbirliği ile Yeni Kayıt Yaptıran 1. Sınıf Öğrencileri Kapadokya'yı Keşfetti.
- NEVÜ’den 13. Uluslararası Avanos Uygulamalı Seramik Sempozyumu (UAUSS 2024) ve Sergisi
- Nevü Kültürel Miras Dijital Belgeleme Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜMİB) Adıyaman’da 6 Şubat depreminde hasar gören tescilli yapılarda kültürel mirası belgeleme çalışmaları gerçekleştirdi.
- NEVÜ İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü işbirliği ile doğal ve kültürel miras turizmi kapsamındaki derslerle doğrudan ilgili bölümlerin 4. sınıf öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.
- KÜMİB Mokissos antik kentinde IHA ile havadan görüntüleme, Termal görüntüleme, 3D Lazer Tarama ve Modelleme çalışmaları gerçekleştirdi.
- NEVÜ ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ Alanında 1 Projeyi Daha Hayata Geçiriyor
- NEVÜ KÜMİB Cumhuriyet Dönemi Geleneksel Türk Evi’nin 3D Lazer Tarama Çalışmasını Yaptı
- NEVÜ “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” Alanında Gösterge Seti Başarıyla Tamamlandı
- NEVÜ ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ Alanında 4 Projeyi Hayata Geçiriyor
- Rektör Aktekin: Yeni Kültürel Miras Dijital Belgeleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezimiz Hayırlı Olsun
- NEVÜ’den Profesyonel Turist Rehberlerine ‘Kapadokya Bölgesi Doğal Ve Kültürel Miras Uzmanlaşma Eğitimi’
- NEVÜ Kapadokya Mirası Tarihi ve Kültürel Bellek Dergisi’nin İkinci Sayısı Yayımlandı
- NEVÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü’nün ‘SBE Dergisi 2023 Eylül’ Sayısı Yayımlandı