...

İhtisaslaşma Koordinatörlüğü

Koordinatörlüğümüz tarafından Avanos Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına bir çalışma ziyareti yapılmıştır. (18.01.2022)
19/01/2022

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Doğal ve Kültürel Miras Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü tarafından 18 Ocak 2022 Salı günü Avanos Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına bir çalışma ziyareti yapılmıştır.

Ziyarette üniversitemiz “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün planları ve bu bağlamdaki iş birliği yaklaşımları dile getirilmiştir. Avanos’un en önemli üretim alanlarından biri olan seramik ve çömlekçilik sektöründeki mevcut durum ve sorunlar tartışılmıştır. İhtisaslaşma Koordinatörlüğünün önümüzdeki dönemde sektördeki sorunları yenilikçi ve bilimsel yaklaşımlarla iyileştirmeye yönelik planladığı potansiyel projeler ve iş birliği konuları görüşülmüştür.

Çalışma ziyaretinin sonucunda, sektörün önemli aktörleri olan yerel seramik ustalarıyla koordinasyonunun sağlaması konusunda Avanos Kaymakamlığı, mekânsal destek ve sektörle yakın temas bağlamında ise Avanos Belediye Başkanlığı ile iş birliği yapılması planlanmıştır.